Chaos in mijn hoofd

Labels
Chaon

Af en toe wanneer ik 's ochtends naar mijn werk ga heb ik het. Het gebeurt meestal na een slechte nacht rust. Mensen beginnen dingen te vragen en ik raak geïrriteerd. Ik weet het. Die mensen kunnen daar ook niks aan doen, of überhaupt weten dat ik die dag wat lichtgeraakt ben. Hoe moet je daar eigenlijk mee omgaan?

Wat ik meestal doe is niet meteen reageren. Soms pak ik zelf eerst mijn journal. Of zoals sommige mensen zeggen 'dagboek'. Hoe je het ook noemt, het is een goede manier om het in de eerste plaats kwijt te raken.

Dus ik ga schrijven. In mijn journal. Gewoon, wat ertoe heeft geleid dat ik prikkelbaar ben. Zonder enige nuance, gewoon van me af schrijven. Schrijven ja, niet typen. Gewoon met pen en papier. Dit doe ik expres met pen en papier, want dan denk ik beter na over wat ik opschrijf. Wanneer ik 10 minuten heb geschreven begint mijn hand pijn te doen, dus ik schrijf heel bewust op wat ik wil opschrijven. Ik hoop dan ook dat niemand het ooit leest, want ik gebruik woorden in mijn journal daar lusten de honden geen brood van. Maar goed, na 5 tot 10 minuten schrijven stop ik weer.

Deze vijf tot tien minuten heb ik precies ook nodig om het los te laten. Het is eigenlijk net zoiets als van op TV, even tot tien tellen. 

Nu ik niet meer zo geïrriteerd ben, kan ik mijn todo lijstje aanvullen met wie mij wil spreken, hoe snel dat moet en waarover. Ik kan nu gewoon weer de draad oppakken en er weer vol tegenaan mensen gaan bellen.

Ik heb heel lang gedacht dat ik gek was, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Veel meer mensen hebben hier last van. Ja, ik ben ook heel vaak uitgevallen naar mensen, en ja, ik heb mezelf gek gemaakt door te denken dat het allemaal alleen aan mij lag. Uiteindelijk ben ik veel blijer met de nieuwe ik. 

Dan hou ik maar een 'dagboek' bij, so what. Ik kan in ieder geval weer rustig relativeren en dat is ook wat waard.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.