Side projects

Side-projects

Iedere developer heeft er vast wel één on meer. Side projects. Zo ook ik. 

Je kent het vast wel. Je bent op zoek naar een oplossing voor een probleem dat je hebt, en dan met name softwarematige oplossingen. 

Alles wat je vind mist ofwel features die je nodig hebt, ofwel de user interface staat je niet aan, of het doet wel alles maar er zit een te hoge learning curve aan vast, of het is gewoon te duur. Laten we eerlijk zijn hoe goedkoop SaaS services ook zijn, daar moeten we toch wel heel voorzichtig met zijn want tien keer vijf euro is toch vijftig euro, en alles is tegenwoordig SaaS. Dus alles heeft wel mitsen en maren.

Echter, wij zijn developers. Dan schrijven we het toch gewoon zelf. Hoe moeilijk kan het zijn. Eén ding kan ik je alvast wel verklappen. Moeilijker dan je in de eerste instantie denkt. Daarom maak ik side projects ook zelden af, maar heb ik er wel altijd een paar tegelijkertijd lopen.

Mijn advies is daarom ook: Er is helemaal niks mis met side-projects, maar houd het er bij eentje. 

  1. Maak een lijst van alle side-projects die je hebt lopen en schrijf deze op.
  2. Maak daarna een lijst van alternatieven
  3. Schrijf bij de alternatieven op hoe fijn / vervelend ze werken.
  4. Orden die lijst.

Vervolgens is het heel eenvoudig te kiezen wel project je moet gaan afbouwen.

Better finish

Want het allerbelangrijkste is dat je wat leert. Tuurlijk, en van alle projecten die je doet leer je wel iets. Echter, voor je eigen motivatie is het belangrijker om één project af te maken dan om er tien te beginnen.

Denk daar maar eens over na.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.